Viši sud u Nišu izrekao mu je ovakvu kaznu jer je žrtvu silovao na svirep i ponižavajući način.

Izgrednik je optužen da se u martu prošle godine u svojoj kući nakon ljubomornog ispada zbog poruka u njenom mobilnom telefonu skoro 4 sata svirepo iživljavao nad svojom žrtvom.

N. R. (25) iz niškog sela Donje Međurovo, osuđen je danas na 7,5 godina zatvora zbog silovanja bivše devojke, a sadašnje supruge. Viši sud u Nišu izrekao mu je ovako strogu kaznu jer je, kako se navodi u optužnici, žrtvu silovao na naročito svirep i ponižavajući način.

Portparolka niškog Višeg suda je izjavila:

- On je oglašen krivim za krivično delo silovanje iz člana 178. stav 3 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika Srbije i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina i šest meseci u koju mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru i tokom izdržavanja mere napuštanja stana. Okrivljenom je ukinuta mera zabrane napuštanja stana. 

U optužnici je navedeno:

-Najpre je ošamario, zatim je više puta udario šakama, pesnicama i kolenima po telu, gađao je upaljačem, pretio je da će joj razbiti flašu o glavu a zatim je prinudio na sodomiju. Sve vreme je devojku obasipao uvredama, pljuvao je i polivao pivom po kosi. Govorio joj je : "Što ne zoveš sada svoga tatu da te spasi, zapaliću vas, ubiću vas!"

Autor: Telegraf.rs

#Niš

#osuda

#presuda

#silovanje