Crno-beli pokušaće da nastave pobednički niz

Košarkaši Partizana u utorak od 20.45 časova igraju 10. kolo Evrokupa i dočekuju ekipu Hamburga u dvorani Aleksandar Nikolić. 🏀

U 1. ovosezonskom duelu sutrašnjih rivala, Partizan je savladao ekipu Hamburga rezultatom 97:106, a pred sutrašnji meč, trener crno-belih, Željko Obradović je izjavio: 

- Ekipa koja igra stalno u istom ritmu, na veliki broj poena. Izuzetno veliki broj šuteva za 3 poena, sada u nekim utakmicama u nemačkom prvenstvu su šutirali preko 40 puta, u Evrkupu im je prosek preko 30. Imaju jednog igrača koji je na poslednjoj utakmici nemačkog prvenstva šutirao 19 puta za 3 poena. Imao učinak 19-7. Posle toga idu na ofanzivni skok. Ono što su promenili u odnosu na 1. utakmicu je da igraju različite odbrane. Menjaju, ne igraju na način kako su to igrali u 1. utakmici i to je ono o čemu bi trebali da vodimo računa i da budemo spremni na te njihove odbrambene zamke. Posle toga, njihova tranzicija i odbrana od kontranapada. To su uslovi ako želimo da pobedimo, te stvari moramo da sprečimo - poručio je Obradović. 

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Uroš Trifunović je na prethodne 2 utakmice bio kapiten ekipe, a pred novi duel u Evrokupu rekao je:

- Hamburg je ekipa koja je vezala nekoliko pobeda u Evrokupu, igraju dobro u nemačkoj ligi. Mislim da treba maksimalno da uđemo u taj mač, kao i u svaki drugi jer su pokazali da mogu da pobede svakoga u Evrokupu. Dočekujemo ih u Pioniru, nadam se da će dvorana biti puna i da će sve biti kako treba - istakao je Trifunović.

Crno-bele u narednih 5 dana očekuju 3 utakmice, u utorak protiv Hamburga, u četvrtak zaostali meč protiv Mege u ABA ligi i u subotu meč protiv Cibone.

IZVOR: YT / BC Partizan TV

Autor: redportal.rs

#evrokup

#hamburg

#kk partizan

#zeljko obradovic