Crno-beli dočekuju Poljake

Košarkaši Partizana odlično igraju u ovosezonskom Evrokupu i za 6 odigranih utakmica upisali su 5 pobeda i 1 poraz.

Nakon 2. poraza u ABA ligi od ekipe Cedevite Olimpije večeras dočekuju Slask iz Varšave koji ima skor 1 pobeda i 5 poraza.

Crno-beli će i u ovom meču biti oslabljeni za Kevina Pantera koji nije igrao ni protiv Cedevite Olimpije.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Trener Partizana Željko Obradović pred večerašnji meč izjavio je:

- Slask je ekipa koju moramo da poštujemo iz razloga što imaju kvalitet, što su poslednju utakmcu Evrokupa izvanredno odigrali protiv Hamburga. Ekipa koja gaji specifičan način igre, pre svega u odbrani. To kako oni brane 'pik end rol' i igru dva na dva je nešto što nije baš uobičajeno i nešto što je iziskivalo posebnu pripremu. Ekipa su koja mnogo voli da igra u tranziciji, imaju šutere, zaustavljaju se i šutiraju za tri poena. To su neke najbitnije stvari o kojima smo pokušali da vodimo računa, informišemo igrače i da radimo na treningu. Sutra ćemo videti. Ono što moramo jeste da se vratimo na način igre u odbrani tokom cele sezone, sem ove poslednje utakmice gde smo primili mnogo lakih poena i gde je u nekim trenucima ekipa bila bez energije. Razgovarali smo o tome i nadam se da ćemo sutra izgledati puno bolje - poručio je Obradović.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Plejmejker crno-belih, Jam Madar je pred duel sa Slaskom rekao: 

- Spremni smo za utakmicu, idemo da se borimo i pobedimo. Ovo je važan test za nas da pokažemo kako kao tim reagujemo posle poraza. Radili smo kao tim, analizirali greške iz prošle utakmice, trudimo se da iz njih naučimo i sutra zabeležimo pobedu - istakao je Madar. 

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Meč je zakazan za večeras u 20.30 časova u beogradskoj Štark Areni, cena ulaza za nivo 400 je 400 dinara, a za decu mlađu od 12 godina je besplatan ulaz.

Autor: redportal.rs

#evrokup

#kk partizan

#zeljko obradovic