Policija objavila kompletnu rekonstrukciju kretanja nesrećnog mladića

Ministarstvo unitrašnjih poslova Republike Srbije objavilo je kompletnu rekonstrukciju kretanja Splićanina Mateje Periša koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra i već gotovo 14 dana je u toku velika potraga za njim.

Pogledajte rekonstrukciju događaja:

IZVOR: YT / MUP Republike Srbije

Nakon oglašavanja MUP-a otac nesrećnog momka Nenad Periš govorio je o objavljenim snimcima:

- On kao da želi negde stići i potpuno mi je nejasno da onda nakon dva minuta posle razgovora sa taksistom samoincijativno ulazi u vodu ili upada u vodu. Činjenica je da je Matejev mobilni nakon što je upao ili slučajno upao u vodu još jedno duže vreme davao impulse i to mi daje nadu da mobilni nije potonuo, a samim tim ni Matej i da je prestao davati signale kada se baterija potpuno istrošila.

- Da je mobilni potonuo, iako je reč o Matejevom vodootpornom mobilnom telefonu na dubinu dublju od dva metra, on ne bi davao nikave signale. I zato MUP Srbije kontaktira i sa proizvođačem mobilnog Samsung kojeg je Matej imao kod sebe, kako se ne bi donosio zaključak samo po baznim stanicama nego i po drugim performansama telefona - rekao je Nenad za Slobodnu Dalmaciju.

I dalje tvrdi kako na prvom snimku u vodi, gde osoba pliva u rieci Savi, nije njegov sin Matej.

- Taj snimak gde čovek pliva kraul stilom nije moj Matej jer je nemoguće izdržati duže vreme u vodi pri temperaturi reke od četiri stepena. Tada nije bio dostupan ovaj drugi snimak gde se vidi da bez rekacije neko telo ili stvar pluta rekom. Ni tu ne mogu tvrditi ništa osim da objekt ili telo pluta - kaže on.

Autor: redportal.rs / pink.rs

#matej peris

#mup

#nenad peris

#rekonstrukcija