Otac od tog deteta se hvali po gradu kako ima jake veze i da je on to sve zataškao i da predmet nije ni stigao do tužilaštva.

Objava uznemirenog Valjevca, oca 15-godišnjeg dečaka o navodom zataškavanju pokušaja ubistva njegovog sina od strane njegovog vršnjaka, poput šumskog požara raširila se internetom. Nadležni, međutim, tvrde da je reč o greški prilikom ekspedicije ovog predmeta i da zataškavanja nema, jer je slučaj došao do nadležnog tužioca.

„Zataškavanje pokušaja ubistva mog deteta“, naslov je objave na Fejsbuk profilu Nenada Gavrića, koja je postavljena 4. januara, a potom se deljenjem sadržaja vrlo brzo proširila u nekoliko grupa o Valjevu na ovoj društvenoj mreži.

Gavrić u svojoj objavi navodi da se tog dana navršilo tačno dva meseca od kako je njegov 15-godišnji sin napadnut i uboden nožem u nadlakticu od strane drugog maloletnog dečaka, „koji je poneo sa sobom lanac, čekić i nož“, izražavajući u daljem tekstu sumnje da ceo slučaj „pokušava da se zataška“. On je za „Blic“ kratko potvrdio da je u pitanju njegov lični Fejsbuk profil, da jeste autor te objave, ali da se dalje neće oglašavati dok ne dobije zvaničnu potvrdu da nadležni organi po tom slučaju postupaju.

Foto: Facebook.com/NENAD GAVRIC

Kako Blic saznaje, do napada na njegovog sina došlo je 4. novembra oko 22.30 č. u blizini sportske sale Partizan kod stare valjevske pijace. Gavrićev sin je, kako navode naši izvori, pratio kući maloletnu drugaricu, koja mu je bila prethodno u poseti, kada ih je presreo nešto mlađi vršnjak. Između dvojice maloletnika došlo je do verbalne prepirke, posle čega je mlađi dečak izvadio nož, u dva navrata ga držao pod grlom Gavrićevom sinu, nakon čega ga je ovaj odgurnuo i pokušao da pobegne, ali ga je napadač tada ubo sečivom u nadlakticu, izvukao nož i pobegao. Devojčica koja je prisustvovala događaju, dodaju naši izvori, povela je ranjenog druga ga Urgentnom centru, potom je njena majka o svemu obavestila Gavrića, koji je preuzeo svog sina i odveo ga u bolnicu. Dečak, srećom, nije iskrvario, konstatovana mu je rana promera četiri centimetra, odmah je operisan i povređeni mišić ruke mu je saniran. Policija je odmah, nakon što je slučaj prijavljen, obavila razgovore i sa osumnjičenim u prisustvu roditelja i branioca, svedocima i oštećenima.

Gavrić u svojoj objavi na Fejsbuku, međutim, navodi da se potom nije dešavalo ništa u vezi istrage i procesa, a na sumnje da se slučaj zataškava, kako je napisao, potakle su ga priče da s roditelji napadača na njegovog sina “mnogo dobri ljudi i poznati u Valjevu”, da bi 28. decembra “čuo kako se otac od tog deteta hvali po gradu kako ima jake veze i da je on to sve zataškao i da predmet nije ni stigao do tužilaštva”

Otac napadnutog dečaka potom odlazi i do te institucije gde saznaje da im je predmet stigao 25. novembra, ali je tek 30. decembra poslat Višem javnom tužilaštvu. Kada je 4. januara opet otišao u tužilaštvo, kako je naveo u svojoj objavi, Gavrić je konačno dobio vest da je predmet stigao, ali da nije još zaveden zbog praznika”.

Autor: Blic

#Valjevo

#dete

#nasilje