Najbolji igrač NBA lige i najbolji centar sveta bi mogao opet da se nađe u dresu Srbije, ali nema razloga za nerazumevanje ako do toga ne dođe

Kako prenosi portal Mondo, Nikola Jokić je najbolji srpski košarkaš za 2021. godinu, a na promociji knjige Svetislava Pešića o centru Denvera govorio je čovek koji je mnogima iz Evrope širom otvorio vrata NBA lige, posebno košarkašima sa naših prostora - Vlade Divac.

Kako je rekao, svestan je da mnoge stvari ne zavise direktno od Jokića i da je situacija u svetskoj košarci daleko drugačija nego onda kada je on igrao u dresu Jugoslavije pod sa selektorom Svetislavom Pešićem. Kako je naveo:

Očekujem i nadam se da će se Jokić pojaviti, ali ljudi moraju da razumeju - dosta se promenilo opterećenje, košarka, raspored. Treba ga podržati šta god da odluči. Ako se bude osetio odmoran, siguran sam da će se odazvati. Ne daj Bože neka povreda ili umor, ali i tada treba razumeti... Nismo mi samo emotivni nego i nerazumni.

Divac je istakao da prošlogodišnje osvajanje MVP odličja Jokića za njega nije nimalo iznenađujuće, jer kako kaže Jokić je od samog starta pokaziva da je sirovi kvalitet:

Ništa čudno što je Srbin MVP NBA lige. To je pokazatelj da Srbija, iako mala zemlja, još važi za silu u košarci. Nikola je i u prethodnom periodu pokazao da je jedan od najboljih igrača lige.

Koliko je Nikola dobar igrač svedoče i izjave ne samo Divca i Pešića, već i njegovog trenera iz Denvera koji je naveo da bi udao ćerku za Jokića, ali da ne misli da je Nikola seksi. 😂

Autor: mondo.rs

#Denver

#KOŠARKA

#NBA

#Nagetsi

#Nikola Jokić

#Nuggets

#Srbija

#Svetislav Pešić

#divac

#jokara

#nba liga

#reprezentacija

#vlade