Kazahstansko Ministarstvo unutrašnjih poslova u odvojenom saopštenju navodi da je likvidirano 26 "naoružanih kriminalaca", a više od 3.000 privedeno

Kazahstanski predsednik Kasim Džomart Tokajev izjavio je danas da je ustavni poredak u najvećoj mjeri ponovo uspostavljen u ovoj centralnoazijskoj zemlji, saopšteno je iz njegove kancelarije.

Kazahstansko Ministarstvo unutrašnjih poslova u odvojenom saopštenju navodi da je likvidirano 26 "naoružanih kriminalaca", a više od 3.000 privedeno, te da je 18 policajaca i pripadnika nacionalne garde poginulo od početka protesta ove sedmice.

Tokajev će se tokom dana obratiti naciji, prenela je državna televizija. Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je veći deo ruskih mirovnih snaga iz kontingenta Organizacije Sporazuma o kolektivnoj bezbednosti spreman da poleti u Kazahstan sa nekoliko aerodroma širom Rusije.

Portparol Ministarstva odbrane Marija Zaharova rekla je juče da je u toku slanje mirovnih snaga ove organizacije u Kazahstan na zahtev vlasti te republike i da je odluka donesena kolektivno.

Autor: redportal.rs

#Kasim Džomart Tokajev

#Kazahstanski predsednik

#Tokajev

#kazahstan