Na Svetog Nikolu, kažu podaci, pojede se i nekoliko desetina tona ribe

 I dok neke domaćice naručuju ribu , druge se, ipak upuštaju u postupak prženja, iako on nikako nije prijatan, posebno kada očekujemo goste

Kako da suzbijemo miris ribe?

Kuvari nam nude različite ideje, ali se sve uglavnom svodi na začine koji će samo maskirati miris u procesu prženja. Iako začini mogu biti od pomoći, a svakako su dobrodošli jer jelo mogu podići na viši nivo, oni neće u potpunosti neutralisati neugodan miris.

Da bismo vam pomogli da se rešite mirisa pečene ribe, koji  mnogi karakterišu kao "veoma naprijatan", otkrićemo vam super trik koji provereno radi.

Naime, u ulje u kojem pržite ribu, ubacite pet čačkalica i videćete miris će biti mnogo manje intenzivan. Praktično ga neće bi biti. Naravno, ako pržite više ribe, čačkalice povremeno morate da menajte.

Autor: NajŽena

#kuhinja

#prženje

#riba

#trik