Kako je ostrvski aerodrom veći deo godine bio zatvoren za međunarodne letove, ovi turisti su uglavnom dolazili privatnim jahtama.

Popularne destinacije morale su da se nose sa značajnim padom turista u kontekstu pandemije koronavirusa. Međutim, malo njih je to pogodilo kao Bali - indonežansko ostrvo, miljenik miliona ljudi širom sveta, preneo je CNN.

Zbog strogih mera granične kontrole i zatvorenog aerodroma, Bali je 2021. godine primio samo 45 stranih posetilaca. Poređenja radi, 2019. su bili 6,2 miliona, a 2020. - 1,05 miliona.

- Ovo je najmanji broj stranih turističkih putovanja koje smo ikada zabeležili - rekao je za CNN Nioman Gede Gunadika, šef odeljenja za turizam u provinciji Bali.

Dvocifreni broj je za period od januara do oktobra 2021. godine. Kako je ostrvski aerodrom veći deo godine bio zatvoren za međunarodne letove, ovi turisti su uglavnom dolazili privatnim jahtama. Iako je aerodrom zvanično otvoren za međunarodne letove 14. oktobra, do sada su saobraćali samo domaći letovi, uglavnom iz glavnog grada Indonezije, Džakarte.

Autor: redportal.rs

#Bali

#Turisti

#poseta