Žrtve predatora dobijaju 380 MILIONA dolara

Pre tri meseca je najbolja svetska gimnastičarka Simon Bajls dala potresno svedočenje pred Senatom. Zajedno sa koleginicama je otkrila kako ih je doktor gimnastičarskog tima Leri Nasar seksulano zlostavljao.

Tada je optužila i FBI, a posle dugog suđenja je konačno doneta presuda. Tačnije, postignuta je nagodba i žrtve će dobiti 380 miliona dolara odštete.

- Vol Strit Žurnal" je preneo tu informaciju i potvrdio da će Simon Bajls, Mekejla Marouni, Ela Rajsman i Megi Nikols dobiti spomenutu odštetu. Do nagodbe je došlo zato što je osiguravajuća kompanija "TIG osiguranje - pristala da isplati veći deo tog novca.

Foto: Profimedia

Prema njihovim navodima, do nagodbe je došlo u Indijanapolisu i sada ostaje da se sve formalnosti reše pre nego što dođe do isplate.

- Krivim Lerija Nasara, ali krivim i ceo sistem koji je omogućio da se zlostavljanje nastavi! Krivi su i FBI i Gimnastički savez i ceo Olimpijski i Paraolimpijski komitet Amerike. Svi oni su znali šta se dešava, čak i pre nego što je to izašlo u javnost. Ako dozvolite predatoru da povređuje decu, onda posledice moraju da budu teške. Što je dosta, dosta je - kroz suze je izgovorila Bajls tada.

Foto: Profimedia

Autor: Mondo

#Olimpijska šampionka

#Simon Bajls

#gimnastičarka