Ekipa se malo zanela pa potrošila 30 miliona dolara samo za pilot epizodu

Kuća HBO otkazala je dugo najavljivan projekat o snimanju prednastavka serije Igra prestola, nakon što je ekipa zadužena za projekat potrošila rekordnih 30 miliona dolara samo za pilot epizodu. 😲 (Imalo se, moglo se? 😄)

- Potrošili su preko 30 miliona dolara za pilot epizodu kada sam postao deo ekipe, a kad sam video montiranu verziju nekoliko meseci potom, odmah sam otišao kod Kejsija (Kejsi Bojs, glavni direktor za sadržaj u HBO, prim. ur.) i rekao mu da priča ne funkcioniše, kao i da ne može da ispuni očekivanja koja je dala izvorna sezona. On se složio, pa mi je laknulo - rekao je Bob Grinblat, bivši šef Vorner medije u razgovoru sa autorom knjige 'Tinderbox: HBO's Ruthless Pursuit of New Frontiers', Džejmson Endrjuom Milerom.

Foto: HBO/promo

On je dodao da mu je bilo žao zbog toga, ali da je pritisak da se stvari urade dobro bio preveliki, ali da je bio uveren da ta očekivanja neće moći da se ispune.

Da podsetimo, priča koja je trebalo da se ispriča je za radnju imala događaje koji su se desili hiljadama godina pre serije koja je prikazana, a obožavaoci širom sveta definitivno jesu imali velika očekivanja, jer je između ostalog, jednu od glavnih uloga trebalo da tumači i Naomi Vats.

Za utehu, još jedan projekat prednastavka serije još uvek je "u igri". Radi se o projektu Kuća Zmaja (House of the Dragon), a očekuje se da će krenuti sa prikazivanjem sledeće godine.

Autor: redportal.rs

#HBO

#Igra prestola

#prednastavak