Organizaciju blokada preuzeo Ekološki ustanak

Ispred Sava centra danas se okupilo nekoliko desetina građana i aktivista, na poziv inicijative Ekološki ustanak, koja je preuzela organizaciju blokade puteva nakon što se pokret "Kreni promeni" povukao iz dalje organizacije protesta posto su povlačenjem zakona ispunjeni njihovi zahtevi.

Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka, koji je najavio da će okupljeni danas u 14 časova na sat vremena blokirati autoput E75 u Beogradu, na pitanje novinara da li je razočaran brojem okupljenih, optužio je pojedine medije da su došli sa lošom namerom.

On je ponovio da je osnovni zahtev protesta povlačenje i brisanje projekta Rio Tinta iz prostornog plana Loznice i zabrana eksploatacije litijuma na teritoriji čitave Srbije.

Sa razglasa se čuje muzika, a građani koji pristižu na plato ispred Sava Centra nose transparente i obeležja protiv kompanije Rio Tinto, javlja izveštač Tanjuga.

Vlast je usvojila prvobitne zahteve organizatora proteste da se izmene zakoni o referendumu i eksproprijaciji, a zahtev novog protesta je da se međunarodnoj rudarskoj kompaniji Rio Tinto ne dozvoli eksploatacija litijuma.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#blokada autoputa

#blokade puteva

#ekološki pokreti

#ekološki protesti

#protesti

#ćuta