Pojedini korisnici interneta poludeli jer je time "traumatizovala pticu"

Ukoliko bi postojao neki pandan srpskoj slavi u SAD, to bi sigurno bio Dan zahvalnosti, koji se tradicionalno u ovoj zemlji obeležava svake godine četvrtog četvrtka u novembru, tako da je ove godine pao juče, 25. novembra.

Praznik je nastao kao obeležavanje zahvalnosti doseljenika u Ameriku prema prirodi koja ih je darovala žetvom u toj godini (bez obzira kolika je), a obeležava se uglavnom u krugu porodice, uz obaveznu pečenu ćurku na trpezi. Razume se, ćurka je simbolizovala bogatstvo i blagostanja domaćina i kuće.

E sad, izvesna domaćica iz Ohaja po imenu Kejti Bajers je na svom profilu na društvenoj mreži TikTok (inače karakterističnog imena @our10acres što bi značilo "naših 10 ari") objavila snimak u kojem je ćurki koju drži kao kućnog ljubimca, Big Redu (Veliki Crveni) pokazala ćurku koju je prethodno ispekla u rerni za ovaj, po mnogima, najameričkiji praznik.

Na snimku koji je brzo postao viralan, vidi se Big Red koji začuđeno gleda u rernu, dok ga Kejti pita šta je bilo. Nakon što joj Big Red nije odgovorio, Kejti mu je rekla da je sve u redu jer ga nije poznavao. 😂

Do ovog trenutka snimak je videlo više od 38 miliona ljudi, a hiljade njih se javilo u komentarima. Očekivano, neki se smeju situaciji, dok su se našli i oni koji ovo nazivaju skandalom, budući da je domaćica ovim samo traumatizovala pticu.

Ipak, Kejti strpljivo odgovara na hejterske komentare.

- Nema razloga za brigu, ćurka u rerni je kupljena u prodavnici, a Big Red je zapravo hteo da je proba, tako da je bio ljut što mu to nisam dopustila. Dakle, NIJE BIO TRAUMATIZOVAN. Ćurke nemaju svest o rernama i šta je to zapravo u njima, ali su radoznale - napisala je ona, dodavši da joj nije jasno kako je ovaj video naljutio toliko ljudi.

Ko zna, možda se previše ljudi danas identifikuje sa ćurkama. E sad zašto, ne bismo mogli da kažemo tako, ad hoc. 😊

Video: tiktok.com/@our10acres

Autor: redportal.rs

#Dan zahvalnosti

#skandal

#ćurka