Ovaj vikend za ručak možete pripremiti pileća prsa sa povrćem.
Sastojci:
250 g pilećeg filea, 2 paprike, 100 g ovčjeg dimljenog sira, mladi luk, 100 g šampinjona, kašičica peršuna, kašičica bosiljka, so, biber, tikvica, 1/2 brokule, žuta i crvena paprika, 3-4 kašike maslinovog ulja, šolja riže.
Priprema:
🍗 Dva pileća filea prerezati po širini kako bi se dobili veći komadi mesa. Rastanjiti ih batom, posoliti i pobiberiti. Na malo zagrejanom suncokretovom ulju dinstati sitno seckani luk, listiće gljiva i seckanu papriku.
🥬 Kad povrće omekša, maknuti s vatre, dodati naribani sir, seckani peršun, bosiljak i so. Rasporediti nadev po fileima i zamotati pa učvrstiti pomoću čačkalica.
🌶 Skuvati rižu za prilog te na pari skuvati kriške tikvica, paprika i cvetiće brokule. Ostavite na toplom.
🍴 Na ulju propržiti rolade oko 15 minuta. Poslužiti s kuvanim povrćem začinjenim s maslinovim uljem i rižom.
Savršen ručak: MARINIRANA JUNETINA 🧄🧅🥩
NEODOLJIVA torta sa slatkom pavlakom i narom 🍰
Probajte zdrave palačinke od heljde 🥞
Autor: redportal.rs