Košarkaš Partizana govorio je Željku Obradoviću

Jedno od najzvučnijih pojačanja Partizana je Letonac Rodions Kuruks koji je u redove crno-belih došao direktno iz NBA lige.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Kako je u toku reprezentativna pauza i košarkaši Srbije se pripremaju za meč protiv Letonije, tako se i Kuruks priprema za meč u Pioniru, a u razgovoru sa tamošnjim medijima, pričao je u beogradskom klubu i treneru Partizana Željku Obradoviću.

- Još ne razumem do kraja šta trener želi od mene na terenu. Dešavaju se situacije kada pričamo na treninzima, ali i dalje ne razumem sve što hoće. Nadam se da hoću jednog dana uspeti. Čuo sam da je to njegov metod rada, da želi da edukuje igrače kako bi znali u svakom trenutku šta bi trebalo da rade na terenu - rekao je Rodions letonskom portalu Janus.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Letonac je siguran da svojim kvalitetima može da pomogne ekipi:

- Mogu da igram jaku odbranu, da pogađam šuteve, da stvaram akcije za saigrače, da se borim ispod koša, da kradem lopte. Mogu sve. Samo mi je jasnija uloga koju imam u reprezentaciji nego u timu - otkrio je Letonac.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Košarkaš priznaje da se još nije navikao na evropsku košarku s obzirom da je prethodne 3 sezone proveo u najjačoj ligi sveta:

- Prošla godina je za mene bila psihiloški jako teška, ali sada sam u dobrim rukama. Nadam se da će sve biti u redu, kao što bi trebalo da bude. Ovde je košarka drugačija. Više se igra poziciono, više se kombinuje, imamo preko 100 timskih akcija. Nisam se još navikao na evropsku košarku - zaključuje Partizanovo pojačanje.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Autor: redportal.rs

#Letonija

#Rodions Kuruks

#kk partizan

#partizan