Na spisku čak 6 igrača Partizana

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić saopštio je spisak od 24 kandidata za nacionalni tim za predstojeći ciklus kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. godine, piše Mondo.

U pitanju je širi spisak, a skraćeni za mečeve protiv Letonije i Belgije u novembru biće objavljen naknadno.

Svetislav Pešić je za prvu reprezentativnu akciju, koja očekuje Srbiju krajem novembra, pozvao i nekoliko igrača iz Evrolige, za koje ćemo još videti da li će dobiti dozvolu klubova da igraju, dok su brojni i oni koji nastupaju za srpske klubove i timove iz šireg regiona.

Zanimljivo je da su čak šestorica košarkaša Partizana na spisku, dok su iz Crvene zvezde trojica dobila poziv, zanimljivo ne i Nikola Kalinić, verovatno najbolji igrač ekipe na startu sezone.

Na spisku kandidata nalaze se sledeći igrači: Vasilije Micić, Filip Petrušev (Efes), Ognjen Jaramaz (Bajern Minhen), Jovan Novak, Dušan Ristić (Fuenlabrada), Miloš Teodosić (Virtus Bolonja), Nikola Rebić (Miteldojčer), Nemanja Nedović (Panatinaikos), Vanja Marinković (Baskonija), Dragan Apić (Zelena gora), Dalibor Ilić (Igokea), Aleksa Radanov (Igokea), Balša Koprivica, Aleksa Avramović, Uroš Trifunović, Nemanja Dangubić, Rade Zagorac, Alen Smailagić (Partizan), Aleksa Uskoković, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac (Crvena zvezda), Nikola Jović, Nikola Đurišić (Mega) i Marko Jagodić Kuridža (Budućnost Voli).

Prvi izazov za reprezentaciju Srbije biće duel sa Letonijom, koji se igra 25. novembra u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić". Tri dana kasnije, "orlovi" će u Monsu igrati protiv Belgije.

Autor: mondo.rs

#Kosarka

#Srbija

#reprezentacija

#svetislav pesic