Kancelarka Merkel je ruskom predsedniku poručila da je beloruska "instrumentalizacija migranata" nehumana i neprihvatljiva, i zamolila ga da izvrši pritisak na belorusku vladu po tom pitanju

Ruski predsednik Vladimir Putin je u telefonskom razgovoru sa odlazećom nemačkom kancelarkom Angelom Merkel pozvao članice Evropske unije da uspostave direktne kontakte sa Belorusijom radi rešavanja migrantske krize na belorusko-poljskoj granici, izvestila je danas pres služba Kremlja.

- Ruski predsednik je predložio da se otvori diskusija o novonastalim problemima (u situaciji oko izbeglica na granicama Belorusije i EU) putem direktnih kontakata između predstavnika zemalja članica EU i Minska - navodi se u saopštenju Kremlja.

- Dve strane su detaljno razgovarale o migrantskoj situaciji na granici Belorusije sa zemljama Evropske unije i izrazile su zabrinutost zbog humanitarnih posledica migracione krize - navodi se u saopštenju Kremlja.

Kancelarka Merkel je ruskom predsedniku poručila da je beloruska "instrumentalizacija migranata" nehumana i neprihvatljiva, i zamolila ga da izvrši pritisak na belorusku vladu po tom pitanju, izjavio je njen portparol.

Autor: redportal.rs

#Belorusija

#EU

#migrantska kriza

#rusija