Napadač je gledao put mora ljutit i svašta mi izgovarao

Fizičko i psihičko nasilje pretrpeo je mladić iz Kaštela kojeg su sumještani napali samo zato, što je homoseksualac.

Nakon što su ga ostavili polomljenog kolena i razderane ruke, s plaže je dozivao u pomoć prolaznike koji su išli šetalištem. Hteo je da neko od njih nazove Hitnu pomoć, ali oni su ga samo ignorisali. Niko nije zastao. 

Novinari Indexa posetili su ga danas u njegovom domu, gde im je ispričao kako je napad izgledao:

- Bilo je to oko 15:30 č, išao sam od majke do bake. Putem sam zastao na plažu da se okupam u Kaštel Starom, nedaleko odmarališta i ambulante, gde se i inače znam okupati. Na plaži je bio ribare sa nekoliko štapova. Stao sam malo dalje, skinuo odeću, ostao u kupaćem i krenuo skočiti s kamena. Onda je on došao i počeo vikati: 'Pederu jedan, ne možeš se tu kupat'. Govorio je da on tu lovi ribe. Rekao sam mu da to nije njegova plaža i da je to javno dobro. On je rekao 'ovde dolaziš 4 dana zaredom', ja sam odgovorio da to uopšte nije istina. Tad sam video da nema smisla s njim se raspravljati i odlučio ga ignorisati. Krenuo sam skočiti u more, a onda me i fizički napao", priča mladić.

Nije hteo govoriti pod imenom i prezimenom jer mu je dosta užasa koje proživljava zbog homofoba. Nakon što ga je napadač udario, završio je na tlu.

- Pao sam na kamen i dočekao se na ruku, iz koje je krvarilo. Koleno je bilo potpuno deformisano. Kad sam ja to video izgledalo je u obliku slova S. To mi je bio strašan šok. Jaukao sam. U tom trenu je došao ribarev prijatelj. Govorio sam im 'molim vas, zovite hitnu', ali nisu hteli. Napadač je gledao put mora ljutit i svašta mi izgovarao, a ovaj njegov se podsmehivao. Ja sam i dalje uporno zapomagao, sećam se da sam govorio 'molim vas za ljudskost, zovite hitnu', ignorisali su me i samo dobacivali 'pederu jedan'. Tad su mi se počeli unositi u lice. Nisam znao što da radim, nisam se mogao pomeriti da dođem do mobilnog. Tad sam počeo bacati na njih šljunak. I tad je ovaj njegov prijatelj rekao: 'Evo vidiš, i sad će ispast da je on žrtva'", priseća se Kaštelanin za Index.hr.

Autor: Index.hr / Slobodna Dalmacija

#Hrvatska

#homoskeksulanost

#napad