Crno-beli jedini neporaženi u Evrokupu i ABA ligi

Košarkaši Partizana ostvarili su 3. pobedu u Evrokupu nakon neizvesne završnice u prepunom Pioniru protiv ekipe Huventuda. 🏀

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Crno-beli su tokom celog meča jurili rezultatski priključak da bi pred sam finiš meča slomili otpor protivnika i upisali novu pobedu rezultatom 68:67.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Na konferenciji za medije održanoj nakon meča, trener crno-belih Željko Obradović je izjavio: 

- Sjajna utakmica. Nismo je dobro otvorili, bili smo bez dobrog šuta u prvih nekoliko minuta. Onda je trebalo da se vraćamo od 2:11, a to nije lako. Ali, tim se borio do kraja, a utakmicu je prelomio sjajan igrač, Kevin Panter. Njegov kvalitet je presudio. Bilo je sjajno što smo odigrali ovakvu utakmicu, mladi tim treba da nastavi da napreduje i da zna kako da uči kako dalje. Mi smo se pripremali za utakmicu kao svaku do sad. Probali smo da shvatimo šta je ono što je najbitnije kod Huventuda i to da sprečimo. Analizirali smo, nije problem toliki bio odbrana, kao što je napad. Mi smo tim koji agresivno igra odbranu, a te agresije u pojedinim trenucima nije bilo dovoljno. Bilo je i konfuzije koju odbranu igramo. To govorim i igračima koji su na klupi, a ne igraju. Treba da slušaju sve vreme. Utakmica je takva da se često prave izmene i ako ne slušaš, možeš da ne znaš. To je stvar koncentracije i mladosti i neiskustva. Mislim da je ovo velika pobeda za nas. Na kraju treće četvrtine je bilo 10 razlike za njih, pa nismo odustali, naravno uz neverovatnu podršku naših navijača, dobili smo velikog protivnika koji je znao da igra dobro, ali na kraju je ponavljam, veliki igrač je presudio - naglasio je Obradović. 

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Crno-beli se već danas okreću pripremi pred meč 7. kola ABA lige protiv FMP-a u kome tim Željka Obradovića ne zna za poraz.

Pogledajte pobedonosni poen i atmosferu nakon meča:

IZVOR: YT / redportal rs

IZVOR: YT / redportal rs

Autor: redportal.rs

#Pobeda

#huventud

#kevin panter

#kk partizan

#partizan

#zeljko obradovic