Nova knjiga Elif Šafak

Živimo u doba teskobe pritisnuti događajima oko sebe. Tište nas nepravda, patnja, neprestana kriza 😔. Kako usred svega toga možemo da sačuvamo nadu i veru u bolje sutra? I kako da sačuvamo zdrav razum u doba sve žešćih podela?

Knjiga Kako sačuvati zdrav razum u doba podela snažan je poziv na svesni optimizam književnice i aktivistkinje Elif Šafak, koja se osvrće na naše doba pesimizma, gde emocije vode i zavode politiku, a dezinformacije i strah su norma 🧐.

Elif Šafak uranja u sopstvena sećanja i istražuje moć priča kako bi nam otkrila da književnost može da podstakne demokratiju, toleranciju i napredak. Uz to nas podseća da samo kada pažljivo slušamo jedni druge, uzajamna empatija postaje jača, a naša vera u bolju i mudriju budućnost snažnija.

Kako izaći iz mračne šume dezinformacija i populizma pomoću kulture i optimizma – odgovore na ova pitanja pronaći ćete u ovom dirljivom osvrtu na neko drugo doba 📕.

Knjigu Kako sačuvati zdrav razum u doba podela možete pronaći od utorka, 12. oktobra, u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari Delfi.rs i na sajtu Laguna.rs.

Autor: redportal.rs

#Elif Šafak

#Kako sačuvati zdrav razum u doba podela

#Laguna

#knjiga