Stvaranje mehanizama za zajedničke aktivnosti i informisanjem obeju strana žele da stvore uslove smanjenje napetosti između migranata i stanovništva

U Nišu je kod tvrđavskog mosta PROTEKTA održala informativnu kampanju u okviru projekta Osnaženi - Ohrabreni - Ujedinjeni protiv predrasuda.

Udruženje PROTEKTA sprovodi niz aktivnosti kojima želi da informiše javnost i ojača koheziju između migranata i građana Niša.

Kako bi približili građanima pojma migracije i integracije migranata cilj im je postizanje otvorenosti zajednice, naročito mladih ljudi, veću interaktivnost između migranata i lokalnog stanovništva, međusobno razumevanje i uvažavanje različitosti. 

Stvaranje mehanizama za zajedničke aktivnosti i informisanjem obeju strana žele da stvore uslove smanjenje napetosti između migranata i stanovništva. Pružanjem osnovnih informacija, veština i znanja može se stvoriti pogodno međusobno razumevanje i uvažavanje. 

Različitim aktivnostima namenjenim pre svega mladim, udruženje PROTEKTA želi da obogati njihovu kreativnost, volonterizam, solidarnost i znanja vezana za migrantsku populaciju. 

Autor: redportal.rs

#Niš

#inkluzija

#migranti

#udruženje Protekta