Stravična ispovest učesnice Zadruge 5 Viktorije Mitrović

Učesnica Zadruge 5 potresla je javnost svojom ispovešću od pre nekoliko dana kada je navela da ju je svešteno lice silovalo kada je imala samo 12 godina.

Kako navodi portal Blic, njena baka Regina iznela je sve potresne detalje:

Sveštenik Milovan Đokić je mojoj unuci Viktoriji gurao 300 dinara u školski ranac nakon što ju je silovao u crkvi. Hteo je sitnim parama i garderobom da kupi njeno ćutanje.

Kako navodi baka Regina, ona je odgajila nesrećnu devojku zato što su je još kao bebu roditelji napustili. Viktorija je bila uzorno dete, dobar učenik, a utehu zbog patnje za roditeljima tražila je u crkvi. Tamo ju je, međutim, sačekao pravi pakao:

Svake nedelje je išla u crkvu, pevala u horu, učila veronauku. Popa Milovana smo svi znali, dolazio nam je u kuću, pili smo kafu zajedno. Znali smo da je pijanac, pričalo se da spopada žene, ali nismo ni sanjali da će silovati naše unuče.
Videla sam da je odsutna, bleda i preplašena. Kad god sam je pitala šta joj je, ona bi mi odgovorila: "Baba, muka mi je." Izbegavala je moj pogled, da razgovara, da jede, od veselog deteta postala je devojčica bez osmeha. Po selu se pričalo da odlazi kod oca Milovana u kuću. Jednog dana me je pozvao njen razredni i rekao da nije bila u školi.

Viktorija je zbog posledica traume želela da pobegne od svega, ali su je baba i deda u poslednjem trenu sprečili:

Tražili smo je po selu i našli na autobuskoj stanici. Htela je da pobegne iz sela. Kod sebe nije imala ranac, što je meni bilo sumnjivo. Slagala nas je da ga je zaboravila kod druga. Mi smo otišli kod tog dečka, ali on je tvrdio da se oni ne druže. Tada se moja devojčica slomila i priznala da joj je torba kod sveštenika. Smrklo mi se pred očima

Kako navodi, istog momenta baba Regina i deda Stojan zaputili su se prema Đokiću.

Upali smo mu u kuću, a on je sedeo na kauču samo u gaćama, mrtav pijan! Pored njega je bio Viktorijin ranac, a u njemu neke suknje i bluzice koje nisu bile njene i nekih 300 dinara. Kasnije smo shvatili da joj je taj novac i stvari poklanjao kako bi ćutala posle zlostavljanja.
Pljunula sam ga u facu i rekla: "Sram te bilo." Ujutru smo ga prijavili Centru za socijalni rad i parohiji u Smederevu iako nismo znali da je silovana, ali je za nas bilo neprihvatljivo da je odvodi u svoju kuću. On je nju ucenjivao i pretio joj je, pa je morala da odlazi kod njega.

Milovan je, prema Regininim rečima, sutradan došao u njihov dom.

Bio je u društvu nekog sveštenika. Pravdao se da je nije pipnuo, a moj suprug i ja smo mu rekli da ćemo ga preklati ako saznamo da se nešto desilo devojčici, pa makar robijali. Taj drugi sveštenik ga je izvukao iz naše kuće jer je video da moj muž hoće da ga ubije.

Dva dana kasnije Viktoriju je iz škole odvela policija u stanicu na saslušanje, ali ona se plašila da ispriča istinu:

Ko zna koliko puta je on nju silovao, sigurno nije samo jednom, ali ona ništa nije priznala u policiji. Tek je tetki rekla da ju je otac Milovan silovao u crkvi. Otišli smo odmah u policiju, dva i po sata je davala izjavu. Nisam mogla da slušam sve detalje, slošilo mi se. Uhapsili su ga. Pravdao se da nije imao ništa sa detetom, ali su lekarski nalazi potvrdili da Viki govori istinu. Ja bih tog monstruma osudila na doživotnu robiju, a dobio je samo pet godina zatvora.

Autor: www.blic.rs

#12 godina

#Pop

#ZADRUGA

#ispovest

#silovanje

#viktorija mitrović