Prijava trajala do 20. avgusta

Grad Beograd danas je isplatio subvencije za prvih 765 roditelja čija deca pohađaju 1. i 2. razred osnovnih škola, a koji su se prijavili na konkurs za dobijanje bespovratnih subvencija u visini cene 4 udžbenika koje Grad dodeljuje besplatno.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da su subvencije za udžbenike iz srpskog jezika, matematike, predmeta Svet oko nas i izabranog stranog jezika uplaćene roditeljima čija deca idu u 1. i 2. razred, a koji su se na konkurs prijavili 20. avgusta.

- Nastavićemo svaki dan da ispaćujemo subvencije za preko 18.000 roditelja koji su se do sada prijavili na javni poziv Fondacije za mlade talente - rekao je Vesić.

On je pozvao roditelje čija deca pohađaju 1. i 2. razred da se prijave na konkurs Fondacije za mlade talente, koji je otvoren do 30. septembra, kako bi ostvarili svoja prava i dobili novčana sredstva za 4 udžbenika, a čija je cena, u zavisnosti od izdavača oko 6.000 dinara.

- Da bi dobili ta sredstva, potrebno je da roditelji uzmu potvrdu u školi da im dete pohađa 1. ili 2. razred, pošalju očitanu ličnu kartu i kopiju platne kartice sa brojem žiro računa - rekao je Vesić i dodao da je njegova preporuka da se roditelji na konkurs prijave onlajn.

Autor: Tanjug

#beograd

#subvencija

#udžbenici