Ove mere biće na snazi od 21. avgusta do 10. septembra

Nakon što se broj obolelih od koronavrisa povećao, zemlje u regionu se sve odlučuju na uvedjenju novih mera za zlazak u njhovu zemlju. Crna Gora je predstavila spisak uslova po kojima možete da uđete u tu državu.

Ulazak u Crnu Goru omogućava se crnogorskim državljanima i strancima samo ukoliko poseduju dokaz o vakcinaciji makar jednom dozom vakcine protiv kovida, negativan PCR test ne stariji od 72 č, ili antigenski ne stariji od 48 č, ili dokaz o preležanom kovidu (da je prošlo ne manje od 14 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa).

- Ukoliko lica, bez obzira na to da li su naši državljani ili stranci, sa stalnim mestom boravka u Crnoj Gori, ne poseduju nijedan od 4 dokaza, upućuju se u samoizolaciju od 14 dana koju je moguće prekinuti nakon 6 dana od ulaska u Crnu Goru uz negativan PCR test. Ova pravila neće važiti za državljane Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, tzv. Kosova i Severne Makedonije. Iz tih zemalja će se u Crnu Goru i dalje ulaziti bezuslovno, a to se odnosi i na Crnogorce koji se vraćaju iz tih država.

Kako prenosi Blic ove mere biće na snazi od 21. avgusta do 10. septembra. U slučaju promene epidemiološke situacije, biće momentalno korigovane.

Autor: Blic

#Crna Gora

#koronavirus

#pravila