Crnogorska policija uhapsila je muškarce koji su planirali da ih ubiju.

Šef škaljarskog klana Jovan Vukotić nalazi se u bekstvu nakon što je saznao da će biti optužen za planiranje likvidacija i podstrekivanja na ubistvo svoja četiri glavna suparnika - šefova kavačkog klana Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana, ali i vođa beogradskog ogranka tog klana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića.

U periodu dok je Vukotić bio u, kako su mnogi mislili, "jazbini", ustvari je pripremao osvetu "kavčanima". Kako je saopštio specijalni državni tužilac Crne Gore Saša Čađenović, Vukotić je u tom periodu planirao likvidaciju Belivuka i Miljkovića, i to baš u trenutku kada su se osećali toliko moćno i zaštićeno da su slobodno došli u Crnu Goru kako bi se sastali sa Zvicerom.

Blic prenosi da su u momentu kada su se Nevolja i Miljković kretali ka aerodromu u Tivtu kako bi se vratili za Beograd, crnogorska policija uhapsila je muškarce koji su planirali da ih ubiju. Tek sada, gotovo 7-8 meseci kasnije otkriveno je da je upravo Vukotić bio taj koji je izdao naređenje da njih dvojica budu ubijeni.

- Ti lagano, kao da nije tvoj posao, na 5-6 metara, pa onda u dva skoka mu priđeš, metak u glavu i puni sprint na auto, pun gas... Tu niko neće imati vremena od trenutka pucanja dok istrčiš napolje da potegne pištolj. Obavezno pancir obuci, pa i njega zapali” - poruka je koju je navodno Vukadinović (31) napisao zaštićenom svedoku Kamenku Kuču, kada su planirali ubistvo šefova najsvirepijeg klana u Srbiji.

Zbog planiranja ubistva Belivuka i Miljkovića, Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu i protiv Janka Vukadinovića, Mila Jovanovića (34), Radovana Stanišića (35), Almire Mujahodžić (21), Momčića Milića (40) i Dušana Ivanovića (41).

Autor: Blic

#UBISTVO

#belivuk

#marko miljković