Zbog reakcije srpske policije koja je uhapsila Belivuka i Miljkovića ovaj planirani napad se neće dogoditi

Prema do sada prikupljenim podacima, vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić sumnjiči se da je organizator kriminalne grupe protiv koje je već podignuta optužnica zbog planiranja ubistva Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića, potvrdio je danas specijalni tužilac Saša Čađenović.

On je na konferenciji za medije SDT-a i Uprave policije kazao da tužilaštvo tereti Vukotića, koji se nalazi u bekstvu, i za podstrekavanje članova te kriminalne grupe da ubiju Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana, preneo je portal RTCG.

- Prikupljajući dokaze u cilju identifikacije svih učesnika krivično pravnog događaja koji je obuhvaćen optužnicom od 2. jula 2021. identifikovan je i drugi organizator ove kriminalne organizacije koja je formirana radi vršenja krivičnih dela ubistvo i teško ubistvo, kao i drugih krivičnih dela na teritoriji Crne Gore - kazao je Čađenović.

- U cilju razbijanja kriminalne organizacije zaplenjena je i eksplozivna naprava koja je trebalo da bude upotrebljena radi lišavanja života Zvicera i Kašćelana - dodao je Čađenović

SDT je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Vukotića koji se sumnjiči za stvarnje kriminalne organizacije, teško ubistvo putem podstrekavanja i teško ubistvo u pokušaju izvršeno pomaganjem.

Kriminalna organizacija, koju je navodno Vukotić predvodio, imala je posebne organizovane grupe za nabavku eksploziva, vozila i plovnih prevoznih sredstava.

Čađenović je objasnio da su Jovan Vukotić i drugi organizator Janko Vukadinović podelili uloge, jedan bio zadužen za nabavljanje štek stanova, oružja, a drugi da vrbuje članove, nalazi direktne izvršioce kao i da su imali posebne grupe koje su bile zadužene za pravljenje eksploziva, obuku, nalazak štek stanova, pračenje meta - prenele su podgoričke Vijesti.

Autor: Blic

#Likvidacija

#belivuk

#miljković