Mekinro: Novak je osvojio ovoliko slemova u najvećoj eri muškog tenisa

Džon Mekinro je govorio o ogromnom talentu i kompletnom igraču kao što je Novak Đoković dok je naglasio da tenis nije takmičenje popularnosti u kontrastu sa reklamom Roleksa u kojem se naglašava da "brojevi nisu bitni" i da je elegancija Federera najbitnija u tenisu i da će to ostati zauvek upamćeno.

IZVOR: YT / 1DaKo

Veruje da igrači treba da budu ocenjeni po svojim uspesima i naglasio da "ne možete da ne poštujete" Đokovića za ono što je uradio.

Svetski broj jedan je osvojio šestu titulu Vimbldona nakon pobede nad Mateom Beretinijem u finalu. Time je izjednačio rekord grend slemova sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

- Grend slem tenis nije takmičenje popularnosti. Biti onaj kojeg najviše vole, onaj kog svi hoće da pobedi vam ne osigurava pobedu i to je ono što je presudno - rekao je Mekinro za BBC Sport pred finale Vimbldona.

- To dolazi od superiornog talenta koje se spaja sa velikim radom u beskonačnost. Vredan rad na svakom detalju igre, tela, dijete i glave. Kompletnost igrača. Nije do popularnosti - nastavio je Mekinro.

Mogu da misle da ste hladni, cinični, dosadni. Mogu da misle i da ste razmaženi. Ne znači to ništa. Jer ono što ćete dobiti svaki put je poštovanje. Poštovanje jer ste uvek tu, jer ste konstantni. Za neustrašivo guranje ka pobedi. Ne možete da ne poštujete čoveka sa 19 (sada 20) titula, koji je osvojio svaki Slem barem 2 puta - dodao je Mekinro.

- Ne možete da ne poštujete čoveka koji je podigao 5 (sada 6) Vimbldona, koji je to uradio u najvećoj eri muškog tenisa ikada. Tačka. Ovo nije takmičenje u popularnosti. Kada završite karijeru je li vas procenjuju po broju pratioca? Da li vas procenjuju po broju fanova koji nose vaše majice i viču vaše ime? Ajde molim vas - nasmejao se Mekinro.

- Cene vas po onome što ste uradili u igri i znate šta, vremenom, možda će vas i zavoleti - završio je Mekinro.

IZVOR: YT / Wish&Go

Autor: redportal.rs

#Grend Slem

#Novak Đoković

#Rolex

#rodžer federer

#tenis

#vimbldon