Španac stavio sebe u 1. plan

Tri velika imena, 3 najbolja tenisera u istoriji belog sporta igraju u istoj teniskoj eri i važe za najveće rivale koje je ovaj sport video, a sva trojica su veterani.

Rodžer Federer (40), Rafael Nadal (35) i Novak Đoković (34) izjednačeni su po broju Grend slem titula sa najprestižnijih turnira. Sada sva trojica imaju po 20 najznačanijih titula u istoriji belog sporta, a ukupno samo njih 3 tenisera imaju 60! 🤩👏

Novak Đoković izjednačio se sa najvećim rivalima tako što je osvojio 3. Grend slem u ovoj godini, a ukupno 20-ti!

On je na najstarijem teniskom turniru Vimbldonu osvojio svoju 6. titulu, a ukupno 3. u nizu na londonskoj travi (2018, 2019, 2021. godine)

Na ovom fantastičnom uspehu, kojim je fasciniran ceo svet, čestitali su i Novakovi najveći rivali Federer i Nadal i verujemo da im uopšte nije bilo lako.

Prvi se oglasio Rodžer Federer:

- Novače, čestitam ti na tvom 20. Grend slemu. Ponosan sam što imam priliku da igram u posebnoj eri teniskih šampiona. Sjajan nastup - napisao je Švajcarac na Tviter profilu:

IZVOR: TW / @rogerfederer

Nešto kasnije čestitkama se pridružio i Španac i stavio sebe u 1. plan:

- Čestitke Novače na ovom neverovatnom dostignuću. Dvadeset grend slem titula, to je veliko i sjajno je što nas je trojica izjedančenih u tom pogledu. Svaka čast i, još jednom, čestitke tebi i tvom timu - napisao je Nadal.

IZVOR: TW / @RafaelNadal

Već za mesec dana Nole će imati priliku da osvoji 21. Grend slem na US openu i zvanično postane najbolji IKADA sa najvećim brojem najprestižnijih titula i sva 4 Grend slema u kalendarskoj godini.

Autor: redportal.rs

#Grend Slem

#Rafael Nadal

#novak djokovic

#rodzer federer

#vimbldon