Kriminalni klanovi godina koriste poznata lica ili brendove kako bi označili kvalitet droge

Kriminalni klanovi godinama obeležavaju pakete kokainom kako bi se znalo u čijem su vlasništvu, i da bi označili kvalitet droge. Za označavanje koriste poznate ličnosti kako bi otklonili svaku sumnju da se radi o drogi koja nije vrhunskog kvaliteta.

Kristijano Ronaldo, Gavrilo Princip, T-26, Mančester junajted, samo su neke od oznaka i žigova koji su do sada viđeni u velikim zaplenama narkotika, a naročito kokaina. Izvesne količine obeležavane su čak i olimpijskim krugovima, a svojevremeno je naša policija zaplenila drogu sa likom Miloša Obilića.

- Istražitelji su se do sada susreli sa različitim oznakama na paketima kokaina, a posebno su upamćeni Gavrilo Princip i 4 S na kokainu kavačkog klana, kao i Kristijano Ronaldo na paketima zaplenjenim u Crnom moru, za koje se verovalo da su pripadali škaljarcima i Igoru Dedoviću. Klanovi sa naših prostora očigledno su vrlo jasno naglašavali čija je pošiljka, a ovo je i neka vrsta reklame za kartel - kaže izvor Kurira.

U policijskim akcijama u kojima su hapšeni naši državljani u inostranstvu na narkoticima takođe postojale oznake, kao na primer u Španiji, gde je krajem godine od dvoje Srba zaplenjeno 560 kg kokaina sa oznakom Mančester junajted.

Krajem maja ove godine policija je uhapsila je u akciji Gnev N. N. (29) na naplatnoj rampi kod Sremske Mitrovice, a u gepeku njegovog mercedesa pronađena su 3 kg kokaina, spakovanog u pakete sa oznakom Filip Plejn. Brendirani kokain bio je sakriven u posebno dizajniranoj pregradi u gepeku, a na sebi je imao ime i inicijale čuvenog kreatora.

Foto: mup

pročitajte još

UDAVIO SE MUŠKARAC!

Autor: Kurir.rs

#Kavčani

#droga

#karteli

#kokain

#Škaljarci