Mader Raša Stronk 🦾

Potpuno nova svemirska trka se zahuktava, iako možda mislite da joj je cilj ko će prvi ponovo do Meseca ili dalje još do Marsa, grešite. Trka ima malo manje glamurozna cilja ali svejedno neverovatna - ko će prvi da snimi film U SVEMIRU. 😃😃😃

Maja prošle godine NASA je potvrdila da će sarađivati sa holivudskom mega zvezdom Tom Kruzom, sa ciljem da snime film na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS). Kruz, koji je poznat po tome što sam radi sve svoje akcione scene i akrobacije je želeo da bude prvi glumac koji će snimiti film u svemiru.

Ali da to za NASA i Kruza Toma ne bude laganica pobrinula se Rusija, koja je odmah dodala gas sa istim ciljem (i oni su planirali takođe da snime film na ISS). Rusija je u potrazi za glumicom koja će poneti glavnu ulogu u filmu - ne samo po glumi nego i po fizičkim zahtevima koji su potrebni da bi neko bio kosmonaut.

Čini se da su je našli u glumici Juliji Peresild, a režiser Klim Šipenko je izabran da leti na ISS i da pripremi sve što je potrebno z apočetak snimanja. Ime filma za sada ima samo radnu verziju naslova, pod imenom Izazov. Kako prenosi RIA, priča će se fokusirati na priču žene hirurga, i njen let na ISS radi obavljanja hitne operacije na kosmonautu koji je isuviše bolestan da bi se vratio na Zemlju.

Najzanimljivije od svega, Roscosmos je objavio da će let na ISS krenuti ove godine i to 5. oktobra - isti dan kad je Tom kruz najavio da planira svoj let. KEK. 😁

Sobzirom da se još tačno ne zna kada će Kruzov tim da poleti uz podršku NASA i SpaceX, Rusija je izgleda već dobila prvu rundu trke za prvi film u svemiru.

Još novembra prošle godine Rusija je objavila da je u potrazi za tzv. nekim ko ume da da više od glume, za superherojem. Uloga zaista zahteva ozbiljnu fizičku spremu, i uključuje sposobnost da se istrči 1 kilometar za manje od 3,5 minuta, da se pliva 800 metara za manje od 20 minuta i sposobnost da se izvede pravilan skok sa zaronom u vodu sa mininumom visine od 3 metra.

Glumačko iskustvo nije bilo primarno, ali je glumica Julija Peresild bila zvezda mnogih popularnih ruskih serija i filmova. Ako Roscosmos pobedi NASA i SpaceX u trci, ona će postati i prva glumica koja je snimila film u svemiru. Pride i osoba koja je pobedila Toma Kruza, onako, usput. 😁😁😁

Autor: redportal.rs

#ISS

#Međunarodna svemirska stanica

#ROSCOSMOS

#SAD

#nasa

#rusija

#spacex

#tom kruz