Kraj gigantu e-sporta

U septembru protekle godine, američka organizacija Cloud9 je rešila da kompletno osveži svoj CS:GO sastav. Do tog trenutka organizacija je nastupala sa pretežno afričkim sastavom koji se nije toliko dobro pokazao, te su rešili da prodignu priču na mnogo viši nivo. Prvi korak u njihovoj kampanji bio je dovođenje Kassad-aHenryG-a koji su dobili tu čast, ali i odgovornost u vidu kreiranja novog sastava. 

Nakon veoma kratkog vremena oformljen je tim na čelu sa ALEX-om u ulozi In Game Lidera. Zaista, načelno se činilo da Cloud9 ima veoma velikog potencijala da napravi bum na Counter Strike sceni, međutim, to se nikada nije desilo.

IZVOR: TW / @Cloud9

Nakon samo nekoliko meseci trener ekipe i glavni AWP igrač, napustili su organizaciju usled nesuglasica sa IGL-om ekipe. Od tog trenutka stvari kreću nizbrdo za ovaj pretežno evropski sastav.

Serija loših rezultata dovela je do toga da im najbolji plasman bude prolazak u ¼ finala na CS Summit-u, dok su na turniru u Katowicama i ESL Pro Ligi ostvarili znatno lošije rezultate. 

Ukoliko sagledamo njihov celokupni učinak, možemo reći da su bile neophodne drastične promene kako bi se ovaj sastav održao u životu. Međutim, čelnici organizacije na čelu sa generalnim direktorom rešili su da barem na neko vreme ugase ovaj projekat. 

Kao što je to bio slučaj sa North-om i mnogim drugim organizacijama, glavni uzrok za ovu odluku je bila loša finansijska situacija izazvana globalnom pandemijom. Ekipa nažalost nije uspela da se ustali na NA sceni, što je bio njihov inicijalni plan, te su bili prinuđeni da barem na neko vreme prekinu svoje poslovanje u okviru CS:GO-a. 

Što se samih igrača tiče, oni su danas stavljeni na transfer listu te će svaki ponaosob moći da odlučuje o svojoj budućoj karijeri i angažovanju. 

Autor: redportal.rs

#cloud9

#csgo

#rasformirao ekipu