Uskoro će kraj pedofilima i sekusalnim manijacima

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je jutros razgovarao sa direktorom policije Vladimirom Rebićem o slučaju mreže Telegram na kojoj muškarci objavljuju fotografije žena i devojaka i poručio da će dati sve od sebe da se to skine sa mreža i pronađu oni koji to postavljaju.

Vulin je u Skupštini Srbije rekao da su se na toj mreži pojavile fotografije koje nisu smele da se pojave, jer niko za to nije dao dozvolu, ističući da je to ozbiljno delo.

- Policija ima stalnu akciju koja se zove Armagedon i koja se bavi pedofilijom bez obzira da li je došlo do dela ili je u pitanju nešto putem društvenih mreža, interneta. Kroz Armagedon mi obuhvatamo i ovo, ali mimo toga, ja sam jutros razgovarao sa direktorom Rebićem i on je već dao odgovarajuća naređenja u smislu da se policija pozabavi ovom konkretnom stranicom - rekao je Vulin.

On je istakao da će oni koji su zloupotrebili poverenje žena i devojaka i pogazili njihovu intimu biti predmet obrade MUP-a.

- Oni koji tako mogu da zloupotrebe nečije poverenje, kao što su uradili ološi na toj stranici i objavili fotografije žena, oni će predmet naše obrade, mi ćemo ih naći i mi ćemo ih kazniti. Budite sasvim sigurni da se tako nešto u srpskom društvu neće tolerisati - rekao je Vulin odgovarajući na pitanje poslanika.

On je poručio da ne može niko ničiju fotofrafiju kako god i kada god da je nastala bez saglasnosti onog ko je na fotografiji objavi i da se nada da će mu to proći.

- Iako misle da su veći muškarci zato što se iživljavaju na nekom i zato što su zloupotrebili nečije poverenje pa su sada veliki frajeri zato što puste fotografiju nekog deteta ili žene koja je bila dobra ili naivna da im poveruje da su pravi muškraci, da znaju da će se upoznati sa MUP-om i da će sigurno biti kažnjeni - poručio je ministar.

Autor: redportal.rs

#Telegram

#pedofili

#policija

#seksualni manijaci