Deca koja odrastaju sa mačkom brže nauče da prepoznaju i pokažu svoje emocije 👶🏻

Nesumnjivo je da deca vole životinje. Decu treba podsticati i ohrabrivati kada je u pitanju ljubav prema životinja, ali je isto tako bitno da nauče da se prema njima ophode pravilno. Brojna istraživanja pokazala su da kućni ljubimci imaju pozitivan uticaj na rast i razvoj dece.

Kućni ljubimci deci pružaju neizmernu ljubav, uče ih odgovornosti i strpljenju. Svetski stručnjaci utvrdili su da deca koja rastu uz svoje krznene prijatelje, manje nervozna, smanjuje se mogućnost depresije, otvorenija su prema drugima i lakše se socijalizuju. Roditelji su često zabrinuti kako će mačka reagovati na dolazak deteta i obrnuto, uglvanom zbog nepotvrđenih glasina. Međutim, za sve ljubitelje mačaka treba da znate da je nauka dozala da deca koja odrastaju sa mačkom, imaju jači imunitet i manje šanse za alergije. Deca sa mačkama nauče da prepoznaju emocije, kao i da izraze svoja osećanja i raspoloženja jer je mačka životinja koja uvek zna da pokaže tačno šta oseća.

Zahvaljujući tehnologiji, danas svi mogu da zabeleže druženje deteta i životinje, a ti video-snimci su nepresušan izvor zabave. A za sve one koji su se zabrinuli oko odnosa svog deteta i mačke, ovaj video-snimak će se vas uveriti da nemate šta da brinete. 🤗

IZVOR: FB / Detinjarije

Autor: redportal.rs

#dete

#ljubav

#mačka

#odnos

#prijatelj