U članku se navodi da je život na planeti Zemlji počeo zahvaljujući kiši retrovirusa koja je pala na njenu površinu iz svemira

Nauka neprestano traži odgovore na mnoge biološke fenomene, kopnena ili vodena bića, ali ono što ovih dana posebno intrigira naučnu zajednicu je nova tvrdnja o hobotnicama.

Naime, prema naučnicima koji su objavili članak "Uzrok kambrijske eksplozije – zemaljski ili kosmički?", u časopisu za biofiziku i molekularnu biologiju, hobotnice nam dolaze ni manje ni više – iz svemira, piše na stranici BGR.

U članku se navodi da je život na planeti Zemlji počeo zahvaljujući kiši retrovirusa koja je pala na njenu površinu iz svemira. U sekvencama DNK u genomima Zemlje, naučnici su proučavali dodatne mutacije koje su dovele do ovog čudnog, ali mogućeg tumačenja.

Naučnici tvrde da su neki glavonošci, poput hobotnica i lignji, na Zemlju došli tako što su pali na nju, prethodno zamrznute iz svemira.

- Ne može se isključiti da su zamrznuta jaja lignje i hobotnice stigla u zaleđenim "bolidima" pre stotina miliona godina - navodi se u članku.

Autori članka kažu da hobotnice i druga stvorenja uživaju biološke karakteristike koje potiču iz "neke vrste nekadašnjeg života". Teza da je život počeo negde drugde osim na Zemlji nije nova.

Autor: redporal.rs

#hobotnice

#poreklo

#svemir