Telefone su skupljali više od 25 godina 😁

U Londonu se otvara novi online muzej posvećen istoriji mobilnog telefona. On će da sadrži više od 2.000 jedinstvenih mobilnih telefona 200 različitih proizvođača. Muzej će prikazati razvoj telefona od 1984. do danas. Ovo je podržao mobilni operater Vodafone kroz petogodišnji sponzorski ugovor.

Muzej je stvorio stručnjak za mobilne telefone Ben Vud, glavni analitičar u kompaniji za tehnološka istraživanja CCS Insight, kao i njegov kolega Met Čaterli sa ciljem da u budućnosti stvore mobilne fizičke izložbe kako bi što više ljudi moglo videti zbirku telefona.

- Skupljam telefone više od 25 godina. U poslednjih 30 godina mobilni telefon je postao deo društvenog tkiva, a raznolikost dizajna, od prvih prenosivih telefona do najnovijih pametnih telefona s fleksibilnim ekranima, nešto je što treba videti -  rekao je Vud.

- Kad se onlajn muzej pokrene kasnije ove godine, želimo da to bude bogat izvor za učenje i način da inspirišemo mlade ljude da nastave da stvaraju sopstvene neverovatne mobilne inovacije u budućnosti - dodao je on.

Autor: redportal.rs

#mobilni telefon

#muzej

#muzej mobilnih telefona