Radila je više od 100 godina

Prodavnica prehrambenih proizvoda u centralnoj Moskvi zatvara se nakon više od 100 godina poslovanja zbog pravnih problema i pada turizma izazvanog pandemijom COVID-19. Otvorena na prelazu u 20. vek, prodavnica Jelisejevski je poznata po palatskom, neobaroknom enterijeru i širokom izboru gurmanske hrane i suvenira.

Ali poslednjih dana je prazna usled najave da će se radnja zatvoriti u aprilu.

- To nije bilo samo mesto gde biste navratili i kupili hranu. Bila je simbol grada. Dolazila sam ovde da se divim enterijeru. Šteta što ovo više nećemo imati - rekla je Moskovljanka Jelena Bahtina agenciji Rojters tokom kupovine u ovoj prodavnici.

View this post on Instagram

A post shared by Max Yuill (@maxyuill)

IZVOR: IG / maxyuill

Nalazi se u Tverskoj ulici, a tokom sovjetske ere prodavnica je bila poznata po širokom izboru robe uprkos nestašici hrane.

Aleksander Kanšin, zvaničnik Privredne komore, rekao je lokalnoj televiziji da su brojni problemi doveli do zatvaranja prodavnice, uključujući pravne probleme i promenljivo ponašanje potrošača koji radije odlaze u velike prodavnice u stambenim naseljima.

Opštinske vlasti rekle su da će sledeći korisnik objekta biti obavezan da sačuva raskošnu unutrašnjost Jelisejevskog kao spomenik arhitekture.

View this post on Instagram

A post shared by Elif Edes Tapan (@eliftapan)

IZVOR: IG / eliftapan

Autor: redportal.rs

#COVID-19

#Jelisejevski

#Moskva

#zatvaranje