Kad bi mogao makar refren... 🥺

U današnje vreme sve je podređeno uslovima pandemije koronavirusa, pa tako svaki aspekt javnog života trpi zbog mera koje bi trebalo da suzbiju širenje zaraze.

Najviše svakako trpe društveni život i izlasci, što znači vlasnici ugostiteljskih objekata.

Baš na njih se odnosi i poslednje ublažavanje mera koje je donela Vlada Srbije, produžavajući rad ovih objekata do 20.00 časova radnim danima. Verujemo da su se vlasnici kafića i restorana obradovali, jer za njih je i to značajno bolje od dosadašnjeg radnog vremena do 17.00 časova.

Međutim, postoji i jedan uslov, a on glasi: Kafići i restorani mogu da rade samo bez puštanja muzike.

Naime, utvrđeno je da je transmisija virusa značajno manja kada ljudi ne pričaju glasno nadvikujući se sa muzikom.

Ova mera najviše je razočarala sve vlasnike ugostiteljskih objekata, ali i sve one koji su poželeli da napokon odu do svog omiljenog kafića ili restorana u popodnevnim časovima.

Neki od korisnika društvenih mreža odlučili su da ovo razočarenje pretvore u šalu, u skladu sa onom starom izrekom: Udri brigu na veselje! 😂

IZVOR: TW / @BericDr

A i realno, kome se još sedi u sablasno tihom kafiću? Osim uređenja enterijera, muzika je verovatno najbitnija stvar za atmosferu u jednom ugostiteljskom objektu.

Spasonosno rešenje moglo bi da bude upravo u dopuštanju refrena, u skladu sa predlogom ovog tviteraša. Ostaje samo nejasno da li se misli na puštanje refrena sa razglasa, ili pevanje refrena od strane gostiju u kafiću? 😄 Jer u nedostatku muzike, velika je verovetnoća da će neko i zapevati. A refrene makar svi dobro znaju 🎤🎶

Autor: redportal.rs

#Kafici

#Muzika

#korona

#refren

#restorani

#tviter

#tviterasi