Ko sad sme da kaže da je geologija dosadna nauka? 🤔

Geolog Majk Bauers je nedavno pronašao kamen koji kad se otvori neodoljivo podseća na lik Čudovišta Kolačić (Cookie Monster) iz poznate dečije serije Ulica Sezam (nalik na Mapet šou) koja se prikazuje više od 50 godina na američkim televizijama.

Ovaj kamen je zapravo vulkanska stena koju je Bauers pronašao u regionu Rio Grande Del Sul u Brazilu, nedaleko od grada Soledad.

- Mislim da je ovo najsavršenije Kolačić Čudovište koje je priroda napravila - rekao je Bauers u izjavi za medije.

Specifično za ovaj kamen jeste što spolja ima izgled relativno obične vulkanske stene, jajolikog izgleda. Međutim, kada se podeli, unutrašnjost krije lik ovog poznatog lika iz dečije serije. Bauers kaže da je ovakva vrsta pronalaska izuzetno retka.

Foto: Facebook.com/Mike Bowers

- Ovakav presek stene koji daje ovako jasnu sliku nekog poznatog lika je ekstremno redak. Svašta se može naći, likovi sove, uplašenog smajlija i slično, ali mislim da je ovaj prvi ovakve vrste, da lik izgleda skoro kao da je ljudski napravljen ili nacrtan - istakao je geolog.

Zapravo, zbog retkosti ovakve vrste kamena, ali i ukazanog lika koje je mnoge korisnike interneta podsetio na detinjstvo, Bauers je zapljusnut raznim ponudama, tako da su mu se javili ljudi koji nude i po 10.000 američkih dolara za ovaj kamen.

Iako je ovaj komad stene pronašao krajem prošle godine, geolog ga je postavio na svoj Fejsbuk profil tek nedavno, a ta objava je privukla pažnju mnogih. Istina, fotografiju ove stene je podelio uz pesmicu iz Ulice Sezam, koju baš peva Čudovište Kolačić. Kao što vidite, nauka zna itekako da se isplati, uz ispravan marketing. 😊

IZVOR: YT / Sesame Street

Autor: redportal.rs

#geolog

#geologija

#kamen

#kolačić čudovište

#majk vbauers

#mapet šou

#mapetovci

#stena

#ulica sezam