Biće dodeljeno 450 miliona dinara ☝️

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas ugovore sa upravljačima 93 zaštićena područja, na osnovu kojih će, za očuvanje ovih prirodnih dobara, biti dodeljeno 450 miliona dinara.

Vujović je rekla:

Ministarstvo koje vodim nastoji da iz godine u godinu izdvaja sve veća sredstva za sufinansiranje zaštićenih prirodnih dobara od nacionalnog značaja. Pre pet godina je u te svrhe izdvajano 229 miliona dinara, dok smo ove godine izdvojili dvostruko više. Obezbedili smo 500 miliona dinara što je za 40 odsto više u odnosu na prethodnu godinu i najveći iznos do sada. Razvojne mogućosti Srbije moguće je u potpunosti uskladiti sa potrebama i očuvanjem prirode. Zato se nadam da ćemo uz zajednički trud i rad učiniti da buduće generacije prepoznaju ovaj period kao ključan u borbi za zaštitu prirode, a koja počinje upravo kroz dobro zakonodavno utemeljenje i dobro upravljanje zaštićenim područjima.

Vujović je tom prilikom istakla da je za zaštićena područja obezbeđeno čak 500 miliona dinara, koji će u potpunosti biti utrošeni u tekućoj godini, i za područja koja će biti stavljena pod zaštitu države, navodi se u saopštenju Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Autor: tanjug.rs