Na sajmu 350 izlagača iz 33 države

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na svečanom otvaranju 44. Međunarodnog sajma turizma na Beogradskom sajmu pod sloganom Kad je odmor nije teško, da će sve koji dođu u Srbiju dočekati velika dobrodošlica i da su poslednjih godina napravljeni veliki pomaci, a prihod od turizma prošle godine porastao na 2,5 milijarde evra.

Na otvaranju se obratila i ambasadorka Kine Čen Bo, zemlje partnera ovogodišnjeg sajma, a otvaranju su prisustvovali i ministar turizma Husein Memić, ministar finansija Siniša Mali, ministarka Darija Kisić, predstavnici diplomatskog kora…

Na Međunarodnom sajmu turizma i Međunarodnom sajmu hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca – Oprema, koji traje do 26. februara, učestvovaće oko 350 izlagača iz 33 države, među kojima je i osam novih država sa afričkog kontinenta. Ovogodišnji sajam će biti najuspešniji do sada, najavili su ranije organizatori.

Srbija sa Kinom, koja je partner ovogodišnjeg Sajma turizma, ima izvanredne partnerske odnose u privredi, kulturi i drugim oblastima, saopštio je Beogradski sajam.Takođe, premijerno će se ove godine na sajmu predstaviti Alžir, Burundi, Kamerun, Obala Slonovače, Gabon, Ekvatorijalna Gvineja i Namibija.

Ovogodišnja tradicionalna turistička smotra celog regiona jugoistočne Evrope i drugih delova sveta – 44. Međunarodni sajam turizma i 18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca – Oprema, biće prilika da se uz pomoć i veliku podršku Ministarstva za turizam i omladinu unapredi turistička razmena.

Takođe, da se domaći turisti upoznaju sa mogućnostima da posete zemlju bogate istorije i nasleđa, ali i da se kineski turisti vrate na prvo mesto, kada su u pitanju dolasci stranih gostiju u Srbiju. Kao poseban događaj na Sajmu turizma planiran je i B2B (biznis tu biznis) susret sa predstavnicima iz Kine u koordinaciji sa Privrednom komorom Srbije.

Radno vreme Sajma turizma i Sajma hotelsko-ugostiteljske opreme je od četvrtka 23. februara do subote, od 10 do 19 časova, a u nedelju 26. februara od 10 do 18 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 450 dinara, grupne (minimum osam osoba) 300, a poslovne ulaznice sa paketom pogodnosti 3.000 dinara.

Autor: tanjug.rs

#Predsednik Republike Srbije

#Sajam hotelsko-ugostiteljske opreme

#Sajam turizma

#aleksandar vučić

#predsednik srbije