Atmosfera graditeljske inovacije ponovno će ispuniti hale i otvoreni prostor Sajma od 22. do 25. aprila 💪🏻

Beogradski sajam spreman je za 48. Međunarodni sajam građevinarstva, prestižni događaj, koji obećava da će oblikovati budućnost građevinske industrije u regionu i šire, a atmosfera graditeljske inovacije ponovno će ispuniti hale i otvoreni prostor Sajma od 22. do 25. aprila.

Ovaj istaknuti događaj, koji je ključna platforma za susret stručnjaka, kompanija i entuzijasta građevinske industrije, predstaviće najnovije trendove, tehnologije i projekte.

Sa svojom bogatom istorijom i uticajem na regionalno i globalno tržište, Beogradski sajam građevinarstva postao je nezaobilazna destinacija za sve one koji žele da ostanu u toku sa razvojem u ovoj vitalnoj industriji.

Očekuje se da će i ove godine sajam okupiti širok spektar učesnika, pružajući ne samo priliku za poslovno umrežavanje i sklapanje poslovnih dogovora, već i platformu za razmenu znanja i iskustava koja će oblikovati budućnost građevinske industrije.

Foto: promo

Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu će biti još jedan važan korak ka promociji inovacija, razvoja poslovnih veza i podsticanja daljeg rasta i napretka u sektoru građevinarstva.

Zemlje učesnice ove godine su Australija, Austrija, BIH, Bugarska, Hrvatska, Češka republika, Francuska, Nemačka, Grčka, Mađarska, Italija, Crna Gora, Kina, Poljska, Azerbejdžan, Indija, Severna Makedonija, Rumunija, Slovenija, Španija, Holandija i Turska. Predstaviće se preko 500 izlagača.

Foto: promo

U poslednjih nekoliko godina, Srbija je postala stecište građevinskih projekata i investicija koji su podstakli ekonomski rast. Ovi projekti su ne samo transformisali infrastrukturu, već su takođe doprineli jačanju ekonomije i privlačenju stranih investitora.

U toku su projekti koji obuhvataju izgradnju stambenih, poslovnih i rekreativnih objekata, infrastrukturni projekti, sektor energetike doživljava značajne promene kroz investicije u obnovljive izvore energije i modernizaciju postojećih energetskih resursa a značajnom porastu su i veliki građevinski projekti koji su podstakli razvoj turizma, posebno u oblasti hotelske industrije i turističke infrastrukture.

Izlagački program

Na 48. Međunarodnom sajmu građevinarstva očekuje se bogat i raznovrstan izlagački program koji će pokriti sve ključne segmente građevinske industrije. Evo nekoliko glavnih elemenata izlaganja koji će biti prisutni na sajmu:

- Najnovije tehnologije u građevinarstvu: Izložene će biti najnovije tehnološke inovacije u oblasti građevinske mehanizacije, alata i opreme. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa naprednim mašinama i tehnološkim rešenjima koja olakšavaju i unapređuju procese u građevinskoj industriji.

- Inovativni materijali: Raznovrsni materijali koji se koriste u građevinarstvu će biti predstavljeni, uključujući beton, čelik, drvo, plastiku i kompozitne materijale. Poseban fokus biće na ekološki prihvatljivim materijalima i održivim građevinskim praksama.

- Energetska efikasnost i održivost: S obzirom na sve veću važnost održivosti u građevinarstvu, očekuju se proizvodi i tehnologija koji doprinose energetskoj efikasnosti, smanjenju emisija CO2 i očuvanju resursa. To uključuje solarnu energiju, geotermalne sisteme, izolaciju, kao i pametne sistemeupravljanja energijom.

Svi ovi elementi zajedno čine izuzetno bogat i inspirativan program koji će privući širok spektar posetilaca, uključujući poslovnu posetu.

Autor: redportal.rs