Nova sjajna ponuda u okviru Turizma Srbije

Nova turistička atrakcija Srpska Kapadokija u okviru koje će posetiocima Krčedinske ade biti na raspolaganju deset balona za panoramsko razgledanje, biće dostupno od juna do septembra naredne godine – kaže direktor Turističke organizacije opštine Inđija Milan Bogojević.

U planu su nabavke posebnih katamarana koji bi prevozili putnike od Krčedina do Krčedinske ade, kao i dva pristana.

- Naša ideja je da katamaran kreće u jutaranjim satima, jer su tada vremenski uslovi za let balona najbolji. Neko od vodiča bi dočekao ljude i dao bi im osnovne informacije, a tu bi ujedno mogli da kupe i karte koje bi koštale oko 30 evra. Baloni bi leteli u vis do 50 metara i tu bi se zadržavali oko šest, sedam minuta, gde možete uživati u prelepoj panorami koju možete i fotografisati – pojasnio je Bogojević za Dnevnik, a prenosi Blic.

Posetioci će imati prilike da uživaju u ovoj vrsti ponude svakog vikenda, što je jedinstvena prilika u ovom delu regiona.

Foto: TO Indjija

Turistička organizacija opštine Inđija predvođena direktorom Bogojevićem je već boravila u zvaničnoj poseti oblasti Kapadokija povodom uspostavljanja saradnje sa partnerima iz Turske i formiranja Srpske Kapadokije u Inđiji.

Prvog dana boravka organizovan je sastanak u Ambasadi Republike Srbije u Ankari, koji je vodio ambasador Zoran Marković. Tada su obavljeni razgovori sa vlasnikom najveće kompanije u oblasti letenja balonom u Turskoj Kaya balloons Koban Muratom i Gluseren Hulusijem, savetnikom ambasadora i nekadašnjim predsednikom asocijacije turskih turističkih agencija.

Drugog dana boravka delegacija je posetila Kapadokiju i prisustvovala prezentaciji leta, te je posetila fabriku balona, centar za njihovo održavanje i centar za obuku pilota, kako bi se sagledala kompletna procedura i neophodna logistika, kao i mogućnosti implementacije istih na teritoriji opštine Inđija.

U okviru pripremnih radnji na realizaciji projekta Srpska Kapadokija na Krčedinskoj adi ove godine je izveden i prvi probni let balonom. Testirani su slobodan i vezani let, kako bi se na licu mesta mogle oceniti mogućnosti leta u odnosu na opšte meteorološke uslove lokaliteta i uslove tla.

- Krčedinska ada je već sada veoma atraktivna turistička tačka Vojvodine, a uvođenjem ponude letenja balonom na njoj postaće jedna od najvećih turističkih destinacija u Srbiji i šire. Vikendom je poseti oko 500 ljudi, a uvođenje nove ponude verujemo da će taj broj biti oko 2.000. Na ovaj način uspeli bismo u potpunosti da oblikujemo jedan zanimljiv izlet i dobijemo potpuno novi turistički proizvod konkurentan i na međunarodnom tržištu – zaključio je Bogojević.

Autor: dnevnik / blic.rs