Basta je zahvalio na podršci koju Ruska Federacija pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije

Ministar privrede Rade Basta sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Tokom sastanka razgovarali su o temama iz domena bilateralne saradnje, prostoru za unapređenje privredne saradnje, a razmenili su i mišljenja o krizi na Kosovu i Metohiji i geopolitičkoj situaciji.

- Naša dva naroda su bliska, imamo dugogodišnji istorijski odnos. Srbija i predsednik Aleksandar Vučić suočeni su sa brojnim pritiscima i ako Rusija voli Srbiju, morate da razumete predsednika Vučića - naveo je Basta te dodao da je zadovoljan privrednom saradnjom dve zemlje.

Basta je zahvalio na podršci koju Ruska Federacija pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Ekonomski odnosi se uspešno razvijaju u svim oblastima, a posebno u trgovinskoj, investicionoj, energetskoj, poljoprivrednoj, kao i u sferi izgradnje železničke infrastrukture, poručio je Basta.

Ambasador Bocan - Harčenko naveo je da je KiM najoštriji problem koji Srbija ima, da ih to pitanje zabrinjava ali da mora da se nastavi sa razvijanjem privredne saradnje.

Dogovor oko energenata je dobar, istakao je ambasador Ruske Federacije, a situacija bi bila dosta drugačija da nema Balkanskog toka.

Tokom razgovora ukazano je na značaj Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije (EAEU) kao i Memoranduma o uzajamnom razumevanju o lokalizaciji ruske industrijske proizvodnje na teritoriji Srbije, koji predstavljaju bitan mehanizam za dalje jačanje zajedničkih privrednih aktivnosti.

Autor: redportal.rs

#Aleksandar Bocan Harčenko

#Basta

#Srbija

#rusija

#sastanak