Svaki Srbin je ponosan kako ste se držali, istakao je predsednik Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Beogradu vlasnika vinarije Srđana Petrovića iz Velike Hoče, kome su policija i carina prištinskih vlasti zaplenili krajem prošle nedelje gotovo svo proizvedeno vino, oko 42.000 litara.

Zaplena je, inače, protekla dramatično, a Vučić je tim povodom ocenio da se Srbi na Kosovu i Metohiji suočavaju sa ogromnim pritiscima, i da mržnja prema srpskom narodu ide do krajnjih granica.

Predsednik je tada podsetio da se u Velikoj Hoči dogodio napad na celu enklavu, a ne samo na kuću Srđana Petrovića njegovih roditelja i dece, dodajući da srpske sluge Aljbina Kurtija treba da znaju, kada govore da mu oteto vino treba vratiti, da je to vino uništeno.

Najavio je da će razgovarati sa Srđanom Petrovićem, te da će mu država pomoći koliko je moguće da njegova porodica opstane u Velikoj Hoči.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas tokom razgovora sa vlasnikom vinarije Srđana Petrovića iz Velike Hoče da nema Srbina koji nije bio ponosan na to kako se porodica Petrovića držala u tim teškim trenucima i poručio mu da ne brinu oko napravljenog gubitka.

- Za to nemojte da brinete, što su vam napravili gubitak, oni ne znaju razliku između Vranca, Prokupca, Gamea, Graševine i drugih sorti vina, pa su izmešali sve - rekao je Vučić u razgovoru sa Srđanom Petrovićem i njegovom porodicom.

Vučić je od Petrovića dobio na poklon njegovo metohijsko vino, koje je pokazao pred kamerama.

- Ovo je methoijsko crveno vino, kupaža tri sorte, Vranca, Prokupca i Gama, na kome piše Velika Hoča KiM i Republika Srbija, biće da je to razlog što u prosuli vino - rekao je Vučić i zahvalio na poklonu.

Vučić je rekao da njegov otac ima veliku kolekciju vina i da će ta flaša zauzeti specijalno mesto u toj kolekciji, u njegovoj porodičnoj kući.

Posle predsednika Vučića, nakon razgovora sa njim, kratko se obratio i Srđan Petrović iz Velike Hoče, kome je pre nekoliko dana zaplenjeno vino.

- Hvala predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću što su stali uz nas - kratko je rekao Petrović.

On se zahvalio i svim ljudima iz Velike Hoče koji su bili uz njih, ali i svim drugim koji su im u teškim trenucima pružili podršku.

Vučić je dodao da je Srđan racionalan koliko i hrabar i u šali dodao da jutros ima malo treme.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Vinarija

#Vučić

#srđan petrović

#velika hoča