Na samom ulazu će biti prijemno-trijažni pult.

Novi i rekonstruisani Klinički centar Srbije nakon 40 godina je završen.

Ova zgrada, površine 87.000 kvadrata, sa 23 lifta i 12 spratova, ima više od 800 kreveta, 432 bolničke sobe i 30 operacionih sala sa najsavremenijom opremom.

Više od 200 miliona evra, investirano je u građevinske radove i u opremu. U njoj se nalaziti novi Urgentni centar, laboratorije, angiosale, nuklearni centar i odeljenja za plastičnu hirurgiju, neurologiju, hematologiju, gastroenterologiju, ortopediju, kardiohirurgiju, kao i robotska sala. Imaće i 7 skenera, 3 magnetne rezonance i brojne ordinacije.

Na samom ulazu će biti prijemno-trijažni pult, a desno i levo nalaze se zone - zelena, žuta, narandžasta i crvena, u kojima će se pacijenti raspoređivati po hitnosti.

- Trijaža bolesnika radiće se na samom ulazu, gde se raspoređuju pacijenti po hitnosti. Imaće više mesta za preglede, više kreveta, neće biti gužvi. Neće više biti višesatnog čekanja u čekaonicama, već će svaki pacijent, u zavisnosti od stanja, za dva-tri sata rešavati svoj problem.

U okviru novog Kliničkog centra Srbije na raspolaganju će biti i garaža sa 639 parking-mesta, koja se nalazi ispred Psihijatrijske klinike Dr Laza Lazarević i Ulice Koste Todorovića. Garaža ima ukupno 6 nivoa.

Autor: Kurir.rs / Informer

#KBC

#Srbija

#bolnica