Tim za škole odlučio

Učenici mlađih razreda osnovne škole pohađaće naredne nedelje nastavu neposredno dok će đaci od petog do 8. razreda kao i srednjoškolci nastavu od ponedeljka, 7. februara pratiti po kombinovanom modelu, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Pozivajući se na podatke Instituta za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut, ministarstvo je prenelo da je od 27. januara do 2. februara potvrđeno 4.935 slučajeva infekcije koronavirusom među decom uzrasta od 6 do 18 godina, što je, kako se navodi, 0,64 ukupne školske populacije.

U istom periodu, učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva infekcije iznosilo je 4,8 odsto.

U prethodnih 10 kalendarskih dana, 87 odeljenja osnovnih i srednjih škola ili 0,06 odsto prešlo je sa neposredne na onlajn nastavu zbog najmanje 3 slučaja infekcije među učenicima dok su 363 odeljenja ili 0,9 odsto sa 17 i više učenika, prešla sa neposrednog na kombinovani model nastave zbog najmanje 2 slučaja infekcije među đacima.

U saopštenju se dodaje da su u tom periodu 143 grupe ili 0,35 odsto prešle sa kombinovane na onlajn nastavu zbog pojave 3 slučaja infekcije među učenicima.

Autor: Pink.rs

#nastava

#Đaci

#ŠKOLA