Škole u Prokuplju organizuju pomoć za Danicu

Učenički parlament Tehničke škole u Prokuplju sprovodi akciju prikupljanja sredstava za lečenje devetogodišnje Danice Petković koja boluje od cerebralne paralize.

Akcija koju su podržali učenici i ostalih prokupačkih osnovnih škola i privrednici je u toku, a Danicina majka Slađana ističe da je njoj i suprugu pomoć oko sredstava za lečenje devojčice više nego potrebna.

- Pošto na žalost Danicina dijagnoza za sada ne dozvoljava tretmane matičnim ćelijama, jedini vid pomoći koji nam je na raspolaganju jesu fizikalni i drugi tretmani koji se sprovode u Beogradu i Novom Sadu, a koje izvode profesionalni terapeuti. Budući da je dnevni tretman oko stotinu evra ja i suprug nismo u prilici da ih priuštimo, tako da smo zahvalni svim humanim ljudima, a posebno učenicima prokupačke Tehničke škole koji su pokrenuli humanitarnu akciju - kaže nam majka devojčice Slađana Petković koja pojašnjava da Danica ne govori niti može samostalno da sedi.

Foto: Budi human

I dok pojašnjava da posredstvom Fondacije Budi human očekuju dopremanje kolica za devojčicu, Slađana ponavlja neizmernu zahvalnst psihologu Mariji Milošević koja bodri učenike prokupačkih škola u humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za lečenje njene devojčice.

Osim pomoći SMS porukama, svi koji žele da pomognu u lečenju ove devojčice mogu to učiniti i putem računa.

Autor: novosti.rs

#Danica Petkovic

#budi human