Svoje prehrambene proizvode doniraće i Flora, Sunoko i Agrounija

Karneks (Carnex), članica MK grupe, prva je kompanija koja je donirala svoje proizvode u okviru inicijative Spasimo hranu i predstojećeg Nacionalnog dana davanja, koji će ove godine biti posvećen prikupljanju hrane za najugroženije.

Kampanju organizuju Srpski filantropski forum i Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, uz podršku USAID.

Foto: Facebook.com/Carnex / @Carnex

Karneks je saopštio da je donirao pakete svojih proizvoda Centru za migracije Info Park, a prilikom uručenja donacije komercijalni direktor Karneksa Milan Radoš istakao je da su u Karneksu od samog osnivanja posvećeni borbi protiv gladi i da uvek podržavaju akcije koje pomažu ugroženom stanovništvu.

- Kao kompanija koja je jedan od najvećih proizvođača hrane, nastojimo da pomognemo svim osetljivim grupama koliko možemo. U protekle tri godine samo u saradnji sa Bankom hrane donirali smo oko 70 tona svojih proizvoda, čime smo obezbedili makar jedan obrok za oko 420.000 ljudi - naveo je Radoš.

Službenica Info Parka Irena Abdelalam Abdelmaksoud zahvalila je kompaniji Karneks što je izašla u susret njihovoj želji da svojim korisnicima obezbede hranu prilagođenu njihovim navikama, imajući u vidu da je ova organizacija posebno posvećena zaštiti najugroženijih izbegličkih grupa, a to su žene i deca.

Izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić najavio je da će se u okviru kampanje za mesec darivanja hrane prikupljeni prehrambeni proizvodi distribuirati preko brojnih organizacija koje se bave rešavanjem problema siromaštva i gladi u Srbiji i pozvao ostale kompanije, kao i građane da se aktivno uključe.

Ova akcija Karneksa kojom je započela kampanja, samo je prva u nizu koju će u narednom periodu realizovati MK grupa sa svojim kompanijama članicama.

Svoje prehrambene proizvode doniraće i Flora, Sunoko i Agrounija.

MK Group kontinuirano i sistemski izdvaja značajna sredstva, kako u robi, tako i u novcu, za brojne filantropske aktivnosti.

Samo prošle godine kompanija je izdvojila više od milion evra za donacije, zbog čega je i nagrađena prestižnim Virutus priznanjem za doprinos filantropiji na nacionalnom nivou, kao i proglašena za društveno najodgovorniju kompaniju od strane Srpske asocijacije menadžera.

Autor: Tanjug

#fondacija ana i vlade divac

#karneks

#koalicija za dobročinstvo

#spasimo hranu

#srpski filantropski forum