Sa podlivima i modricama prevezen u Mitrovačku bolnicu

Kako prenosi portal Kossev, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je izjavila da je sinoć trinaestogodišnjeg dečaka N. P. u selu Gojbulja kod Vučitrna pretukla grupa Albanaca. Ovo je treći incident u istom danu protiv Srba na Kosovu o kojem je ova vladina kancelarija informisala javnost.

Za napad kažu da se dogodio dok se N. P. sam vraćao kući sa fudbala.

Kako je izjavio dierktor Kancelarije za KiM Petar Petković:

Huligani su ga oborili na zemlju, pretukli ga i pokidali mu krstić koji je nosio oko vrata. Dečak je sa modricama i podlivima prevezen u Кliničko bolnički centar u Кosovskoj Mitrovici, gde je u toku dijagnostika povreda i imaće najbolju moguću negu. Tu poruku sam večeras preneo i njegovom ocu, s kojim sam razgovarao o ovom incidentu i ponudio svu pomoć i podršku Кancelarije za Кosovo i Metohiju

Dečakov otac je prijavio slučaj i Kosovskoj policiji, dok će Petković informisati međunarodne predstavnike, od kojih će zahtevati da se bezbednosna situacija u etnički mešovitoj Gojbulji podigne na viši nivo.

Ranije danas, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, saopštila je da je na lokalnom putu Laplje selo - Gračanica, na bilbordu sa slikom manastira Gračanica, osvanuo natpis Albania UĆK, te da je srpske mladiće na sportskom igralištu u Lipljanu grupa Albanaca navodno pokušala da spreči da postave koševe.

Kako dodaje Petković:

Šta još treba da se desi da međunarodna zajednica najozbiljnije shvati kakvom su riziku, torturi, maltretiranju i šikaniranju svakodnevno izloženi Srbi na prostoru Кosova i Metohije? Da li još neko dete treba da bude meta obesti Albanaca, da bi međunarodne misije reagovale, ili će nastaviti da se prave da se ništa ne dešava, što je manir Prištine za koju srpske žrtve ne postoje

Petković je takođe skrenuo pažnju da su se današnji incidenti dogodili u istom danu kada je na Kosovu boravio generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, koji je očuvanje bezbednosti i mira zacrtao kao glavni prioritet misije КFOR i naveo da se očekuje da ta misija svoju dužnost i ispuni.

Autor: kossev.info

#Gojbulja

#Gračanica

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#albanci

#kosovska mitrovica

#laplje Selo

#napadi

#pretučen

#srbi

#uck

#Šiptari