Prema Kancelariji za KiM, u pitanju je etnički motivisan incident

KiM: Sudeći prema svedočanstvu žrtve Lazara Đorđevića, on je napadnut od strane petorice Albanaca iz sela Karače dok je bio u svojoj bašti.

Kako prenosi portal Kossev, koji je i uzeo izjavu od pomenutog Lazara Đorđevića, prema njemu on je u svojoj bašti sejao pasulj sa svojom majkom i svoje dvoje maloletne dece (ćerkom od 9 godina i sinom od 6 godina).

Po njegovim rečima, nadomak bašte, koja se nalazila na oko 100 metara od crkve u ovom selu, zaustavio se auto u kome su bila dvojica Albanaca iz porodice Ademi. Jedan od njih je otvprio je prozor i počeo da mu preti, što je on ignorisao. Potom su izašli iz automobila i počeli da ga psuju na srpskom i na albanskom.

Da bi zaštitio decu i majku, krenuo je ka crkvi. U tom trenu, prema njegovoj izjavi, dvojici Albanaca su se pridružila još trojica i svi sem jednog, su bili naoružani motkama.

Tada su potrčali ka crkvi, kada ga je jedan gađao motkom, a drugi udarao po nozi koja mu je i povređena. Prema njegovoj izjavi, usled trčanja i njegova majka je pala i zadobila povrede.

Čitav napad su prekinule komšije, koje su prišle u pomoć i zaštitile Đorđevića. Oni su i prijavili ceo slučaj policiji.

Đorđević je takođe izjavio da poznaje napadače i da su sva petorica iz porodice Ademi iz susednog sela Karače. Dodao je i da ne zna šta je motiv napada na njega i njegovu porodicu, ali da mu je i juče jedan od njih pretio i da je sve prijavio policiji u Vučitrnu.

Sa druge strane, iz Kosovske policije navode da je danas oko 12.40 Srbin, iz sela Gojbulja prijavio da je imao nesporazum sa dvojicom osumnjičenih Albanaca. Nesporazum se ticao  oštećenja Đorđevićeve imovine, koju je pričinila stoka u vlasništvu osumnjičenih za napad, potvrdio je portparol Kosovske policije za region Jug.

Policija je identifikovala dvojicu osumnjičenih, koja su nakon saslušanja puštena u redovnom postupku. Slučaj je otvoren i kvalifikovan kao „napad“.

Autor: kossev.info

#Albanci napali srbina

#Etničko nasilje

#Gojbulje

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#hapšenje

#napad